Káva Bababudan pochází z jedné z nejstarších kávových oblastí na světě – regionu Baba Budan Giri v indickém státě Karnataka. Tato oblast je pojmenována po Babě Budanovi, který je podle legendy jedním z prvních, kdo přinesl kávová zrna do Indie. Pěstování v nadmořské výšce 1400 m nm na svazích bohatých na minerály dává kávu jedinečný chuťový profil, který osloví milovníky kávy.
Bababudan se vyznačuje jemným aroma, středním až plným tělem, v něm dominují oříškové, čokoládové, ale i kořeněné tóny hřebíčku, muškátového oříšku, kardamonu a pepře.
Káva Bababudan pochází z regionu Chickmagalur, konkrétně z oblasti Baba Budan Giri, která je známá svou bohatou historií pěstování kávy. Odrůda Typica zde roste na plantážích, které jsou z ideálního klimatu, střídání slunečných a deštivých období a vulkanických bohatých na živiny. Pomalejší zrání v nadmořské výšce 1400 m nm umožňuje zrnům rozvinout jejich komplexní chuťový profil.
Odrůda: Typica
Region: Chickmagalur, Baba Budan Giri
Nadmořská výška: 1400 m n. m.