China Pu’er Catimor BIO
China Pu'er Catimor Dry je jedinečný zástupce čínské kávy, který si získává stále větší oblibu mezi milovníky kvalitních zrn. Tato výjimečná káva pochází z regionu Jün-nan, konkrétně z oblasti Pu'er, která je známá svými ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Kávu si zamilujete pro její charakteristickou ovocnou chuť, která je výsledkem pečlivé péče místního farmáře Xian Bina.
Hustá krémová pěna Vás ihned zaujme a připraví na chuťový zážitek plný intenzivních tónů. První doušek odhalí výrazné aroma zralých meruněk, které plynule přechází do sladkého závěru s náznaky žlutého melounu. Na patře zůstává jemná, medová dochuť obohacená o subtilní stopy kandovaného ovoce, což dává této kávě její unikátní charakter.
Káva Catimor je pěstována v nadmořské výšce 1500 m nm, kde se díky specifickému klimatu a národní půdě rozvíjí její jedinečný chuťový profil. Pěstování probíhá šetrnou metodou, která respektuje přírodu i tradiční postupy. Tento přístup zajišťuje nejen vysokou kvalitu zrn, ale také šetrnost k životnímu prostředí, což je podtrženo získané certifikátem BIO kvality.
Catimor je hybridní odrůda známá svou odolností vůči chorobám a schopnosti produkovat zrna s výraznou chutí. Zrna této kávy je zpracovávána metodou suchou, což ještě více umocňuje ovocné tóny a dává kávu plné tělo s komplexním
Odrůda: Catimor
Region: Jün-nan, oblast Pu’er
Nadmořská výška: 1500 m n. m.
Farmář: Xian Bin
India AA Bababudan
Káva Bababudan pochází z jedné z nejstarších kávových oblastí na světě – regionu Baba Budan Giri v indickém státě Karnataka. Tato oblast je pojmenována po Babě Budanovi, který je podle legendy jedním z prvních, kdo přinesl kávová zrna do Indie. Pěstování v nadmořské výšce 1400 m nm na svazích bohatých na minerály dává kávu jedinečný chuťový profil, který osloví milovníky kávy.
Bababudan se vyznačuje jemným aroma, středním až plným tělem, v něm dominují oříškové, čokoládové, ale i kořeněné tóny hřebíčku, muškátového oříšku, kardamonu a pepře.
Káva Bababudan pochází z regionu Chickmagalur, konkrétně z oblasti Baba Budan Giri, která je známá svou bohatou historií pěstování kávy. Odrůda Typica zde roste na plantážích, které jsou z ideálního klimatu, střídání slunečných a deštivých období a vulkanických bohatých na živiny. Pomalejší zrání v nadmořské výšce 1400 m nm umožňuje zrnům rozvinout jejich komplexní chuťový profil.
Odrůda: Typica
Region: Chickmagalur, Baba Budan Giri
Nadmořská výška: 1400 m n. m.
Nadmořská výška: 1400 m n. m.
Papua New Guinea Sigri A
Káva Papua New Guinea Sigri A se vyznačuje jedinečným charakterem, který okouzlí každého milovníka kávy. Její chuť je harmonickou kombinací čokoládových a kouřových tónů, které se prolínají s jemnými náznaky ovoce a nasládlého koření. Tato komplexnost vytváří na patře bohatou paletu, která zanechává dlouhotrvající dojem. S každým douškem se projevují nuance zralého ovoce, což dodává kávě svěžest a hloubku.
Fantastickou chuť Papua New Guinea Sigri A doplňuje úžasná vůně rozkvetlé louky. Aromatické tóny květin a trávy vytvářejí příjemný kontrast s chutěmi a přinášejí do zážitku z pití kávy pocit spojení s přírodou a jejími bohatstvími. Tato vůně je nejen osvěžující, ale také podněcuje smysly a zvyšuje celkový požitek z každého šálku.
Odrůda Typica, z níž se káva vyrábí, je známa svou vynikající kvalitou a schopností vyjádřit terroir daného regionu. Papua New Guinea je specifická svým unikátním klimatem a půdou, což přispívá k bohatství chuti a aromatu. Pěstování v Waghi Valley, ve výškách od 750 do 1500 m n. m., vytváří ideální podmínky pro pomalý růst kávových bobů, což má za následek jejich intenzivní chuťové profily.
Papua New Guinea Sigri A je skvělou volbou pro různé metody přípravy kávy, od espressa po filtrovanou kávu, a její chuťové nuance se dokonale projevují v každém stylu. Bez ohledu na to, jak ji připravíte, tato káva přináší jedinečný zážitek, který vás přenese do malebného prostředí Waghi Valley a přivede k vám kouzlo papuánské přírody.
Odrůda: Typica
Region: Waghi valey
Nadmořská výška: 750 - 1500 m n. m.